duminică, 23 februarie 2014

Text argumentativ despre fericire

      Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre fericire.


      După părerea mea, a face din fericire un ţel îndepărtat şi misterios înseamnă tocmai a te condamna la o permanentă aşteptare a ceva nedefinit, ceea ce poate avea ca efect tocmai pierderea bucuriei pentru clipa prezentă.
      În primul rând, cu adevărat fericiţi cred că sunt doar cei care ştiu să se bucure de clipa prezentă, fără a se refugia într-un trecut consumat şi fără a se proiecta într-un viitor incert. Cei care fug în trecut sau în viitor nu mai au timp să se bucure de prezent. Îndemnul antic Carpe diem! are tocmai acest sens, să ne permitem a observa frumuseţea naturii în acest anotimp, şi nu să aşteptăm anotimpul preferat, să ne permitem să ne bucurăm de gesturile frumoase ale celor din jurul nostru, şi nu să-l aşteptăm pe Făt-Frumos ca să ne aducă aşa-zisa fericire.
      În al doilea rând, cei care caută să obţină fericirea nu fac decât să-şi proiecteze existenţa într-un viitor incert, fiind mereu nemulţumiţi de posibilităţile lor reale. Între ideal şi realitate există mereu un decalaj care, neacceptat, poate produce nemulţumire de sine şi de ceilalţi şi o condamnare la nefericire.
      Aşadar, cei care aleg să trăiască în prezent, să se bucure de fiecare clipă, îşi permit să fie într-o continuă stare de fericire. În schimb, cei care aleargă după himera fericirii, mereu nemulţumiţi de realitate, se condamnă la a rata frumuseţea şi darurile propriei vieţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu